Het is vandaag exact 50 jaar geleden dat Winston Churchill overleed. De premier van Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog was immens populair, hij wordt zelfs gezien als de grootste en invloedrijkste politicus van de twintigste eeuw.

Zijn begrafenis was 50 jaar geleden al een grote aangelegenheid. Het was een groot eerbetoon aan de grote staatsman. Ook nu is er nog een groot nostalgisch verlangen naar Churchill. 

Peter Brusse begon in 1965 als correspondent London. Zijn eerste grote klus: de begrafenis van Churchill. Het maakte een enorme indruk op hem

en gedurende zijn jaren als correspondent verdiepte hij zich steeds meer in Churchill spreekt regelmatig over hem en is een groot bewonderaar.

Martin Bossenbroek is historicus. Hij schreef een bekroonde geschiedenis van de Boerenoorlog. Bij het schrijven ontdekte hij dat Churchill als jong oorlogscorrespondent een grote rol speelde in die oorlog.  Zoals hij ook daarna een rol speelde bij alle historische gebeurtenissen van zijn tijd. Ook Bossenbroek raakte gefascineerd door de figuur van Churchill. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.