Een grote tegenslag voor Britse liefhebbers van gefrituurde kip. Twee op de drie Britse filialen van de kip fastfoodketen KFC zijn namelijk gesloten vanwege een kiptekort. De restaurants kampen met leveringsproblemen door hun nieuwe leverancier, het Duitse DHL. Gistermiddag waren daardoor al 700 van de 900 restaurants gesloten, vandaag sloten er opnieuw tientallen restaurants noodgedwongen de deuren.

"We zijn overgestapt naar een nieuwe partner voor onze voorraad aan kippenvlees, maar zij hebben het wat moeilijk gehad om het verse vlees naar onze 900 vestigingen te krijgen", schrijft de fastfoodketen op hun Twitteraccount. "Het is een heel complexe onderneming. De kolonel (de mascotte van KFC) werkt eraan!"

Volgens DHL is er sprake van operationele problemen en zijn ze bezig om samen met KFC en hun partners de situatie te herstellen. Hoe het precies kan dat de kip niet geleverd kan worden is echter een groot vraagteken. 

De paar vestigingen die nog wel open zijn hebben kortere openingstijden of een aangepast menu. Wanneer er weer voldoende kip is is nog onduidelijk