NEW YORK - Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway, was zojuist te gast bij Oprah Winfrey. Een blonde, slanke vrouw met volgens mij wat Botox in haar gezicht her en der. Ze schreef een tijdje geleden het boek ‘Loving Natalee’ over de verdwijning van haar dochter op Aruba. Het werd amper verkocht. Het beeld dat ze daarin schetste van haar dochter was dat van een zeer intelligent meisje dat nooit iets deed dat niet mocht. Saillant detail over mevrouw Twitty; ze zou na de scheiding van de vader van Natalee een relatie hebben (gehad) met de vader van het overleden kindsterretje JonBenet Ramsey.

Beth Twitty sprak zich bij Oprah voor het eerst uit sinds de zaak werd gesloten een aantal weken geleden. En ja, het wijnincident werd ook genoemd maar er werden geen beelden van vertoond. Een aantal opmerkelijke antwoorden van Beth op vragen van Oprah:

Oprah: De zaak is officieel gesloten. Voor jou ook?

“Nee we hebben nooit gesteund op de onderzoekteams. Dat geloofden we wel. We hebben altijd gehoopt dat er iemand was en is die ineens gaat praten. Dat denk ik nog steeds. Ik wil elke dag positief blijven. Ik denk nog steeds dat we antwoorden kunnen vinden.”

Oprah: Je hebt gezegd dat je je niet meer veilig voelt op Aruba?

"De locals die er wonen daar is niets mis mee. Maar het leidt tot spanningen als ik daar kom en het leidt tot veel aandacht. Maar er zijn een paar mensen op het eiland die me achtervolgen als ik daar ben en dat is geen veilig idee."

Oprah: Joran van der Sloot heeft aangegeven dat hij graag met jou zou praten. Zou je dat willen?

“Nou alleen als hij aan een leugendetector vastzit want ik wil nu eindelijk wel eens echt weten wat er is gebeurd. Anders schiet ik er nog niets mee op.”

Oprah: Vorige week gooide Joran een glas wijn over de de Nederlandse verslaggever Peter R. De Vries heen. Wat vond je daar van?

“Dat laat zien wat we altijd al dachten. Hij gooit het glas in het gezicht van de verslaggever en kijkt erbij alsof hij dat verdient. Alsof Peter R. De Vries de hele tijd had kunnen weten dat dat eraan zat te komen en dat hij beter had moeten weten dan doorgaan met zijn vragenvuur aan Joran. “

Denk je nog steeds dat Joran en de twee broers iets van doen hadden met de verdwijning van jouw dochter?

“We proberen echt buiten de cirkel te kijken. Maar elke keer komen we terug bij die drie.”

In de pak ‘em beet twintig minuten, inclusief reclame, dat de moeder van Natalee Hollowee zich uitsprak was dit eigenlijk het enige dat ertoe deed. De rest was promotie voor haar boek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.