Een nieuwe verklaring in de nog altijd niet opgeloste moord op Natalee Holloway. Een ex-vriendin van de beste vriend van Joran van der Sloot deed deze week bij Dr. Phil uit de doeken wat er precies is gebeurd.

Emily Heistand was zo'n drie maanden samen met Jorans beste vriend John Ludwick toen ze hoorde over de vermissing van Natalee Holloway. "Hij vertelde me dat Joran het heeft gedaan en dat Jorans vader hem hielp met het verbergen van het lichaam", zei ze in de show van Dr. Phil, die de Holloway zaak al jarenlang volgt.

Een ander opvallend deel van het verhaal is dat Heistand zelf John Ludwick met door steekwonden om het leven bracht, toen hij haar probeerde te kidnappen. De politie hield de zaak op zelfverdediging.

Vader Joran van der Sloot hielp om lichaam te laten verdwijnen

Natalee is niet met opzet vermoord, vertelt ze. "Joran had Natalie ontmoet toen ze dronken aan de bar zat en nam haar vervolgens mee naar het strand om samen een leuke tijd te hebben." Daar begon Natalee over te geven en te schuimbekken vanwege het gebruik van GHB en stikte ze. "Vervolgens heeft Joran zijn vader gebeld en die heeft hem geholpen om het lichaam te laten verdwijnen", zegt Emily.

Van der Sloot is nooit veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway. Hij zit sinds 2012 wel een 28-jarige gevangenisstraf uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.