Met het mooie weer lopen de wegen snel vol in bosrijke gebieden en aan de kust dicht met wandelaars E-bikes, wielrenners, motorrijders en auto's. Nederland trekt er massaal op uit. Het levert gevaarlijke verkeerssituaties op en talloze bijna-ongelukken. De wielrenners zijn in de ogen van veel weggebruikers de grote boosdoeners. Die verplaatsen zich in grote groepen en het race-tempo ligt eigenlijk hoog. Dit tot grote ergernis van de andere weggebruikers. En die laten dat luidkeels horen in woord en gebaar.

Bijna-aanrijdingen

De wielersport bloeit als nooit tevoren. Op mooie dagen trekken tal van fietsclubjes erop uit. Herkenbaar aan de fel gekleurde lycra-pakjes maken groepjes rijders flink tempo op fietspaden door bos en hei en over landelijke binnenweggetjes. En zij zijn niet de enigen. De wielrenners moeten de schaarse ruimte delen met vitale senioren op E-bikes, stoere mannen en vrouwen op mountainbikes, zorgeloos cruisende motorrijders en natuurlijk ongeduldige automobilisten. Tel daarbij nog de nietsvermoedende wandelaar en iedereen snapt dat de verkeersveiligheid op zonnige dagen behoorlijk onder druk komt te staan. Bijna-aanrijdingen en asociaal gedrag zijn het gevolg. Er wordt gevloekt, gescholden en gedreigd. Soms komt het zelfs tot een bewuste aanrijding. En dan wordt al snel de beschuldigende vinger gewezen naar de wielrenners die zich niets zouden aantrekken van de andere weggebruikers.

Wegkapitein

Erik Tolboom van de wielsportbond NTFU is zich bewust van die kritiek en zegt ook dat de bond eraan werkt om het rijgedrag van de wielrenners te verbeteren. Zo worden er ‘wegkapiteins’ getraind die de groepen begeleiden en aanwijzingen roepen naar de rijders én naar de andere weggebruikers. Ook wordt er indien nodig achter elkaar gereden in een lang lint om anderen de ruimte te geven. Een fietsbel wordt verplicht voor elke renner evenals het voeren van een voor- en achterlicht. Tolbloom pleit ook voor een maximum aantal rijders per wielergroep. "Maak de groep niet groter dan twaalf man of vrouw. Dat maakt dat de groep compacter is, dat er minder een harmonica is in de groep zelf en dat het voor andere weggebruikers makkelijker is om de groep te passeren." Hij hoopt dat met de invoering van dit rijgedrag er meer begrip zal ontstaan bij de andere weggebruikers. 

Verkeersveiligheid

Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland (VVN) waardeert de maatregelen van de fietsclubs, maar ziet op de lange termijn vooral veel heil in het aanleggen van gescheiden fietspaden. Één strook voor langzaam en één voor het snelle fietsverkeer zoals de speed pedellecs die wel tegen de vijfenveertig kilometer per uur kunnen halen. Maar dat is toekomstmuziek. “Als je nu dan toch hard wil rijden doet dat dan op plekken waar je de ruimte hebt, zoals in de Flevopolder.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.