Studeren wordt weer leuk, als je tenminste van coutrymuziek houdt. Aan de Tennessee University in Knoxville kun je namelijk een Dolly Parton studie gaan volgen.

De studie heet ‘Dolly’s World’ en behelst meer dan alleen de carrière van de blonde zangeres. Volgens Lynn Sacco, de lesgevende professor, is het een extra thesis bedoeld voor studenten geschiedenis en gaat het over de moderne geschiedenis van de Appalachen en de rol van Dolly Parton daarin. Geen seks, drugs en rock and roll dus, Volgens de professor die de lessen geeft is het zelfs een beetje "een nerdy studie", zegt ze tegenover The New York Times.

Veel mensen hebben vooroordelen over het gebied waar Parton vandaan komt. Maar Parton is er altijd trots op geweest, en ze is een belangrijke ambassadeur voor het gebied. Zelf is ze enorm trots dat ze nu studiemateriaal is geworden. Ze twittert:

‘Hier het meisje waarvan op High School werd gezegd dat zij de minste kans had op succes. Dit is zeker een ‘blessing’.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.