Veilig Verkeer Nederland (VVN) maakt zich zorgen. Volgens VVN leren steeds minder kinderen fietsen. Dit omdat ze lopend of met de auto naar school worden gebracht. "Kinderen groeien steeds vaker op zonder fiets." zegt José de Jong van VVN.

Saskia Kluit van de Fietsersbond onderstreept het verhaal van Veilig Verkeer Nederland. "Wij merken dat ouders hun kinderen sneller met de auto naar school brengen. Een veel gehoord argument is dat het zo druk en gevaarlijk is bij de scholen. Dat komt juist doordat iedereen zijn kind met de auto brengt, dus zo houdt het zichzelf in stand."

'Papa en mama werken allebei'

Tom Huyskens van de BOVAG voegt daar aan toe dat het ook komt door de toegenomen arbeidsparticipatie. "Papa en mama werken allebei. Dan is het natuurlijk makkelijker om op weg naar je werk de kinderen naar school te brengen. Je stapt niet eerst op de fiets om naar school te gaan om vervolgens nog weer terug te moeten om de auto te halen." 

Toch blijkt uit CBS-cijfers dat we onze kinderen niet massaal met de auto brengen. "Wij hebben gekeken naar de manier waarop kinderen tussen de 6 en 11 jaar naar school gaan. 46 procent gaat met de fiets, 30 procent te voet en ongeveer 20 procent met de auto", aldus Tanja Traag van het CBS. Het CBS houdt deze cijfers bij vanaf 2011 en ziet daarin geen verschuivingen.

Kinderen hebben geen fiets meer

Volgens Veilig Verkeer Nederland gaat het zelfs nog een stap verder. Steeds meer kinderen in met name grote steden hebben helemaal geen fiets meer. Hugo van Steenhoven van de Nationale Fietsagenda maakt zich hier ook zorgen over. Hij brengt het fietsgedrag van kinderen in grote steden in kaart. "De cijfers die ik nu heb die zijn toch ook wel schokkend. In een stad als Rotterdam doet meer dan de helft van de scholen niet mee met het Verkeersexamen. De reden die dan wordt opgegeven door de scholen is dat heel veel kinderen niet kunnen fietsen of geen fiets hebben."

Voor Amsterdam heeft hij vergelijkbare cijfers. Ook In Utrecht en Den Haag doet ongeveer 30 procent van de scholen niet meer aan het Verkeersexamen omdat kinderen niet kunnen fiets of zelfs geen fiets hebben. "Niet in alle culturen is het normaal om te fietsen of een fiets is simpelweg te duur voor ouders", zegt Hugo van Steenhoven. De Bovag zag de laatste jaren de verkoopcijfers van kinderfietsen met de helft dalen. Tom Huyskens: "In 2004 werden er nog 227.000 nieuwe fietsen verkocht, het afgelopen jaar waren dat er maar 116.000." Huyskens plaatst daarbij wel de kanttekening dat de verkoopcijfers van tweedehands fietsen via sites als Marktplaats hier niet bij meegenomen worden. Verder krijgen kinderen tegenwoordig ook veel eerder een elektrische fiets.

10.000 fietsuren nodig om te kunnen fietsen

De Fietsersbond vindt het toch zorgwekkend dat kinderen steeds vaker opgroeien zonder fiets. Saskia Kluit: "Het is met fietsen net zoals met veel zoveel dingen. Je hebt 10.000 fietsuren nodig om het echt te kunnen. Pas als je op de basisschool voldoende fietsuren hebt gemaakt, kun je op de middelbare school veilig zelfstandig naar school fietsen." Basisschoolkinderen hebben dus nog heel wat kilometers af te leggen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.