Opnieuw ligt de Groningse studentenverenging Vindicat onder vuur op social media, omdat vandaag bekend is geworden dat tijdens een ontgroening een student het ziekenhuis in is geslagen. De jongen zou tijdens zijn ontgroening op zijn hoofd zijn geslagen, waardoor hij een hersenoedeem opliep.

Dit na het eerdere nieuws deze maand over een meisje dat denkt aangerand te zijn tijdens die ontgroening én de vorige week gepubliceerde ‘bangalijst’. 

Horen verengingen als Vindicat eigenlijk nog wel thuis op de lijst van Cultureel Erfgoed? Dat vragen mensen zich hardop af op social media. 

Vindicat doet in alle zaken zelf onderzoek en neemt ook zelf maatregelen zoals schorsingen. Want er is net als bij de bangalijsten geen aangifte gedaan. 

Leden van Vindicat klagen over het vervelende beeld dat naar buiten toe nu is ontstaan over ze. In de Universiteitskrant zegt iemand van Vindicat: ‘We worden nu afgeschilderd als een stel randdebielen. We worden allemaal over één kam geschoren. We hebben nu een idee hoe het voelt om een minderheidsgroep te zijn’.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.