Vindicat is de studentenvereniging ‘that keeps on giving’. Nadat ze gisteren in het nieuws kwamen omdat er tijdens de ontgroening een eerstejaars het ziekenhuis is ingeslagen, zijn ze vandaag in het nieuws omdat enkele leden zijn ondergedoken. Het gaat om de opstellers van de bangalijst waarmee de vereniging vorige week in het nieuws kwam.

Naar aanleiding van al het nieuws over ontgroeningen wil naast Rijksuniversiteit Groningen nu ook Universiteit Wageningen helemaal af van ontgroeningen. Rector Arthur Mol roept de verenigingen daartoe op.

 

Volgens hem zijn ontgroeningen niet meer van deze tijd en zijn er betere manieren voor groepsbinding, zonder vernedering, verbale agressie of mogelijke onveiligheid.

 

Bij radiozender Qmusic konden ze vanochtend er allemaal wel de humor van inzien. Daar maken cabaretiers Edo en Wouter elke week een musical over een onderwerp uit het nieuws en deze week was Vindicat aan de beurt. Ze presenteerden ‘Koorbal de musical’:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.