De inmiddels meest besproken Nederlandse studentenvereniging Vindicat is afgelopen weekend weer in het nieuws geweest. De Groningse weblog Sikkom.nl kwam met het verhaal dat een grote groep leden van de Groningse vereniging zich flink heeft misdragen in een Sushi restaurant in de stad.

Leden zouden tegen de muur hebben geplast, spullen hebben vernield, dingen gestolen en ga zo maar door. Ooggetuigen zouden met dit verhaal zijn gekomen, maar zowel Vindicat als het restaurant zelf ontkennen dit. Het is nog onduidelijk waarom ook het restaurant dit verhaal glashard ontkent.

In een interview bij RTV Noord geeft Remco Kouwenhoven, voorzitter van de oud-Vindicatleden, aan dat de situatie allemaal wel meevalt.

Kritiek op social media

Via twitter komt de nodige kritiek op de Vindicat-leden binnen. Mensen noemen ze ‘Vindicat-tuig’  en kladden dit op de voordeur van een van de huizen van de leden.  Zowel de Universiteit als de Hogeschool van Groningen maken vandaag bekend dat ze voorlopig de beurzen van bestuursleden intrekken.

Afgelopen jaar kwam de studentenvereniging al negatief in het nieuws met de Banga-lijst. Ook de situatie in 1997 toen een student zich dood dronk tijdens de ontgroening draagt niet bij aan een goede reputatie van de Groningse vereniging. Een paar weken terug kwam via Sikkom.nl ook al naar buiten dat bij Aegir, een subvereniging van Vindicat, een sletbokaal werd uitgereikt. En naar aanleiding van de vermeende misdragingen in het Sushi restaurant komen er nu steeds meer verhalen naar buiten over Vindicat.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.