Hoe gevaarlijk ebola is, wordt verpleegkundige Ronald Kremer van Artsen zonder Grenzen pas echt duidelijk als hij in Sierra Leone is. Om hem heen sterven de mensen. 

Hij vindt het enger dan gedacht, de hele dag werken met alles wat besmettelijk is: bloed, braaksel, ontlasting. Voor EenVandaag hield hij een videoverslag bij van zijn twee weken in het hart van de ebola-uitbraak. 

Congo

Tot nu toe heeft de ziekte zich verspreid in West-Afrika (Sierra Leone, Guinee, Liberia en Nigeria), maar gisteren werd bekend dat nu ook in de Democratische Republiek Congo, in Centraal-Afrika, ebola is aangetroffen: zeker twee mensen zijn aan de ziekte overleden. Volgens de regering gaat het om een minder dodelijke variant van de ziekte. Een Brit die met besmet is met ebola in Sierra Leone is inmiddels naar Groot Brittanië vervoerd. 

In West-Afrika heeft de ziekte tot nu toe meer dan 1.400 slachtoffers geëist.  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat de epidemie nog 6 tot 9 maanden duren. Het aantal besmettingen in de getroffen landen neemt momenteel nog toe.

Lees ook