Ronald Kremer werkt als verpleegkundige in Ebolagebied. Al drie keer reisde hij op en neer naar Siera Leone om daar ebola te helpen. Hij ervoer hoe zo’n veertig slachtoffers onder zijn handen weggleden.  

Maar hij is natuurlijk niet de enige Karline Kleijer werkte in Liberia en Sierra Leone. Na terugkomst moest deze ‘emergency manager’ van artsen zonder grenzen twee keer per dag haar temperatuur meten om uit te sluiten dat ze besmet was met het Ebola virus.

Ondanks strikte voorzorgsmaatregelen, ervaring en het inschatten van de risico’s bestaat er altijd een kleine kans om besmet te raken. 

 

Op plaatsen waar leven en dood hand in hand gaan, lijkt het soms dweilen met de kraan open en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Professionele hulpverleners die vanuit hun bevlogenheid ebola de wereld uit willen helpen zijn moedige mensen en daarom zijn ze genomineerd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.