Amerikaanse media melden vandaag dat de Amerikaanse president Trump zich mogelijk terugtrekt uit het klimaatakkoord Parijs. 

Obama ondertekende dit historische akkoord in 2015, waarin voor het eerst 195 landen afspraken maakte om de opwarming van de aarde actief tegen te gaan. In het klimaatakkoord werden onder andere afspraken gemaakt om de CO2-uitstoot terug te dringen en de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celcius te houden. Omdat het akkoord juridisch bindend is, is het nog niet duidelijk hoe Amerika haar deelname aan het klimaatverdrag kan opzeggen.

Trump heeft dit bericht nog niet bevestigd, maar laat vandaag in een Tweet weten dat hij in de komende dagen een knoop gaat doorhakken:

In 2016 publiceerde de Washington Post dit onderzoek waaruit blijkt dat 71% van de ondervraagde Amerikanen vindt dat het Klimaatakkoord van Parijs belangrijk is. En in het verleden was Trump zelf ook voorstander van een dergelijk akkoord, want in 2009 zette hij zijn naam onder deze oproep van bedrijven aan Obama om tot een soortgelijk akkoord te komen:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.