Het vierkoppige gitaargezelschap uit de Britse havenstad Liverpool is erin geslaagd om vandaag de dag nog trending topic te worden. 

 

Vandaag, op de kop af 49 jaar geleden, ging Hello Goodbye in première in het programma American Bandstand. Maar er is meer Beatlesnieuws: eindelijk zijn alle Beatlesnummers beschikbaar via de negen belangrijkste streamingdiensten. Spotify, Apple Music. En ja, ook in de gratis variant van Spotify! 

 

Kersthit

Walk off the earth is een bandje. Misschien kent u ze wel van de opvallende cover van het nummer 'Somebody that I used to know' van Gotye. Ze speelden de hit destijds met de hele band op één gitaar. Nu hebben ze op internet een kneiter van een kersthit te pakken: Feliz Navidad, weer met zijn vijven, op een gitaar! Heel knap, klinkt leuk, maar je moet het vooral zien:

V&D

VenD, V&D én Sun Capital zijn trending. De warenhuisketen staat op het punt om om te vallen. Als de bliksem worden via social media tips uitgewisseld, maar op het moment dat u dit leest is het misschien al te laat. Cadeaubonnen kunnen nergens meer worden ingewisseld. Ruilen kan ook niet meer. De kortingen lopen op: tot wel 70%. Als de warenhuisketen omvalt betekent dat het einde van een tijdperk en een ongezellige kerst voor veel mensen. 

Weight Watchers

Er is nog een einde van een tijdperk in zicht. In deze tijden van internet en social media is het heel gemakkelijk om met mensen in contact te komen en te blijven. Dat geldt voor je hobby’s, maar ook als je op dieet wil.

Er zijn duizenden sites en apps die je helpen bij het afvallen. Er zijn bijvoorbeeld apps waarop je moet invoeren wat je eet: 'calorie counters.' Deze digitale assistenten waarschuwen je wanneer je te veel calorieën binnenkrijgt. En het werkt nog ook! Afvallen met hulp van apps en internet is zeer succesvol.

Dat is jammer voor Weight Watchers, de 52 jaar oude afvalorganisatie. Ze zagen hun inkomsten drastisch dalen met de opkomst van social media en apps. Ze probeerden mee te doen met een Weight Watchers app, maar die deed het niet goed... En een nieuw puntensysteem wordt ook afgekraakt.

“Online subscriptions fell more than 20% between the beginning of 2013 and early October 2015, from 1.87 million to 1.47 million.” 

De gratis dienst My Fitness Pal heeft 100 miljoen gebruikers. Ter vergelijking: ongeveer 2.5 miljoen mensen betalen de 20 dollar per maand aan Weightwatchers. Einde van een fenomeen.