De Britse premier David Cameron is al de hele dag trending topic op twitter, maar de reden waarom zal hem niet kunnen bekoren. De schrijvers van een biografie over hem claimen namelijk dat Cameron tijdens zijn studententijd zijn geslachtsdeel in een dood varken zou hebben gestoken.

In de ongeautoriseerde biografie ‘Call me Dave’ (ondermeer geschreven door Lord Ashcroft) staat dat de premier bij een ontgroening in Oxford 'een intiem deel van zijn anatomie in de mond van het dier stopte'. Er zouden naar verluid ook foto's van zijn gemaakt, maar die zijn nog niet opgedoken.

Maar onder vermelding van hashtag ‘Piggate’ is men de hele dag al los aan het gaan op Twitter. Uiteraard veel archieffoto’s van Cameron met varkens… die nu ineens in een heel ander daglicht komen te staan.

Downing Street 10 wilde vanmorgen niet ingaan op het verhaal. Overigens hoeven we niet bang te zijn dat er zulke berichten van onze premier naar boven komen. Ten eerste was hij niet lid van een Corps en ten tweede was hij een erg rustige student. Zijn scriptiebegeleider, emiritus hoogleraar Groenveld, stelt in een oud interview dat hij een stille student was die veel piano speelde met een oudere man die hem Tom Poes noemde.

Apple schoont appstore op na hack

Als je een iPad hebt of een iPhone moet je even opletten want door een hack zijn tientallen, mogelijk honderden apps besmet. Volgens beveiligingsbedrijven zijn mogelijk honderden miljoenen mensen de dupe. Apple gaat daarom de bezem door de Appstore halen en besmette apps uit de store verwijderen.

Het virus kan een gebruiker bijvoorbeeld vragen ergens een wachtwoord in te voeren. Zo kunnen de aanvallers nog meer informatie krijgen. Palo Alto Networks noemt het "erg schadelijk en gevaarlijk".

Gebruikers kunnen het beste zelf ook besmette apps van hun telefoon of iPad verwijderen en hun wachtwoorden veranderen.

Emmy’s: emotionale speech van Viola Davis

Vannacht werden de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen uitgereikt, de Emmy’s. En er was een bijzonder moment, want voor het eerst in de geschiedenins won een Afro Amerikaanse actrice een Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie.

Actrice Viola Davis kreeg die Emmy voor haar rol in 'How To Get Away With Murder'. De korte bedankspeech die zij gaf was zo ondrukwekkend dat hij veel gedeeld wordt op Social Media.

Raadsel: Lege rolstoel gevonden in reuzenrad

Een wonderbaarlijke genezing? Of een slimme Oktoberfestganger? De organisatoren van een Oktoberfest in München staan in ieder geval voor een groot raadsel. Want in een gondel van een reuzenrad hebben ze een lege rolstoel gevonden. En de eigenaar was in geen velden of wegen te bekennen.

Het lijkt erop dat iemand via de rolstoelhelling het reuzenrad is ingegaan en lopend weer is vertrokken. Misschien een slimme manier om de rij te ontwijken, maar onduidelijk is waarom hij de rolstoel vervolgens heeft achtergelaten.

Het is te hopen dat niet iedereen dit gaat doen met het Oktoberfest, want naar verwachting komen er in München 6 miljoen mensen op het feest af, dat tot 5 oktober duurt. Elk jaar drinken de bezoekers ongeveer 7 miljoen liter bij elkaar. Hetgeen misschien een reden kan zijn van de plotselinge vergeetachtigheid van de rolstoeleigenaar.