Midden-Oosten deskundige Monique Samuel was gisteren boos, omdat burgemeester Van Zanen tijdens een discussie op Bevrijdingsdag een discriminerende opmerking zou hebben gemaakt.

Toen zij aangaf lesbiënne te zijn, zei Van Zanen; 'Wat zonde, wat zonde'. en daarna nog een keer 'wat zonde'. Nou, mevrouw Samuel vond dit zeer kwetsend en twitterde er boos over. Ze schreef dat ze er eerst niet over wilde beginnen, maar 'nu Van Zanen op Facebook en Twitter hard wordt aangepakt' wilde ze zich niet meer stil houden. 

Nou, op de redactie hebben wij gezocht, maar we zagen helemaal geen tweets over dit incident. Het leek er toch vooral op dat mevrouw Samuel zich zelf nogal druk maakte. Veel twitteraars vinden haar reactie nogal overdreven en stellen dat de burgervader het juist goed bedoelde. Van Zanen heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en daarmee is wat Samuel betreft de kous af. 

Saillant detail is dat Van Zanen vanmiddag het homo-emancipatie programma 'In Utrecht kun je jezelf zijn' aftrapt. Een driejarig programma waarin de positie van homoseksuele vrouwen en mannen met een migrantenachtergrond wordt versterkt.

De auditievideo van Oprah Winfrey online

Ze verdient inmiddels een paar honderd miljoen dollar per jaar en staat al jaren bovenaan de lijstjes van meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Maar in een ver verleden moest ook Oprah Winfrey ooit solliciteren voor haar ideale droombaan. De auditievideo van de koningin van de talkshow is nu online gezet. 

Ruim dertig jaar geleden zocht de ochtendshow AM Chicago een nieuwe presentator. Voor Oprah was dit de ideale baan en daarom werkte ze samen met een editor de hele nacht aan haar filmpje. Uiteindelijk ging Oprah er met de baan vandoor. Het programma werd de best bekeken show in Chicago.

Vogue werkt samen met vierjarige ontwerpster

De Amerikaanse moeder Angie en haar vierjarige dochter Mayhem zijn dol op kleding en verkleden. Ze werden bekend doordat ze samen Oscar-jurken namaken met gebruik van papier en een schaar. Tijdschrift Vogue is enthousiast en werkt nu samen met het creatieve duo.

De twee kregen als opdracht de iconische outfits van het Met Gala in elkaar te knutselen. Het Met Gala van Vogue wordt jaarlijks georganiseerd door Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour. Zo schittert de kleine Mayjem in papieren outfits van Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez, Rihanna en Florence Welch. Moeder Angie plaatste de foto’s vol trots op Instagram

Het Met Gala wordt sinds 1971 georganiseerd in het New Yorkse Metropolitan Museum Of Art. Het is een benefietgala voor het Costume Institute, waar het museum zijn modecollectie bewaart, en tegelijkertijd een openingsfeestje voor de jaarlijkse modetentoonstelling.   

Songfestival update-je

'We' zijn door, en we raken er maar niet over uitgepraat. Vandaag is de hashtag voor het songfestival (#esf14) nog steeds trending. Het is prachtig om te zien hoe de stemming totaal anders is dan een maand geleden toen iedereen nog in zak en as zat over onze inzending. 

En niet alleen landgenoten twitterden gisteren enthousiast over Ilse en Waylon, maar ook opvallend veel Britten die ons nummer al als 'winnaar' uitriepen. Nu staan we na gisteren ineens op de derde plek op de site van internationale bookmakers.

Ook wordt het liedje volop gedownload in Europa (stond vanochtend zelfs op nummer één in iTunes) en dat is dus veelbelovend voor de finale aanstaande zaterdag.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.