We worden afgeluisterd door onze eigen regering en die sturen alles door naar de Verenigde Staten, zo blijkt vandaag uit een brief van Minister Plasterk. Nederlandse geheime diensten, de AIVD en de MIVD, hebben zélf de gegevens van 1,8 miljoen telefoongesprekken verzameld. Die informatie is uitgewisseld met de Verenigde Staten, zo zegt hij.

Minster Plasterk moet zelfs aftreden, stelt men, nu blijkt dat hij in oktober heeft gelogen. Dat blijkt uit een filmpje van Nieuwsuur waarin Plasterk zegt dat die 1,8 miljoen gesprekken niet door Nederlandse geheime diensten zijn verzameld: 

'Die 1,8 miljoen gesprekken. Nog eens nadrukkelijk heb ik daar naar gekeken. Die zijn NIET door de Nederlandse dienst verzameld, en dus ook niet door de Nederlandse dienst verschaft aan de NSA.'

#FREEAJSTAFF

Journaliste Rena Netjes die Egypte moest verlaten omdat ze door de Egyptische autoriteiten ervan wordt verdacht deel uit te maken van de 'Al Jazeera-terreurcel'. Het was ook nieuws in het buitenland, Christiane Amanpour, de bekende CNN journaliste begon er gisteren ook over:

En wat ze daarna deed was opvallend; ze hield een geschreven bord omhoog met daarop #FREEAJSTAFF. Dit in navolging van andere journalisten over de hele wereld die een foto van zichzelf posten op Social Media.

De hotels in Sotsji

Er wordt hartelijk gelachen om de erbarmelijke toestanden van de hotels in Sotsji. Daar zijn de eerste journalisten aangekomen en die hadden er toch wat anders van verwacht. De foto's die zij twitteren lijken regelrecht uit het tv-programma 'Help, Red mijn Vakantie' te komen. Kapotte gordijnen, geel drinkwater, dode bijen in de honingpotten, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het in Sotsji. 

Ook over de WC's blijft men zich verbazen; twee wc-potten naast elkaar, toeschouwersstoelen er tegenover, WC-papier moet in de prullenbak, mag niet doorgespoeld worden. 

Chinees mensenhaar in brood:

Uit een uitzending van Keuringsdienst van Waarde vanavond blijkt dat er mogelijk Chinees mensenhaar in brood verwerkt is. Dat maakt het brood malser. Normaal wordt dit uit eendenveren gehaald, maar uit de reportage blijkt dat lokale kappers worden afgestruind om opgeveegd mensenhaar (inclusief sigarettenpeuken) op te halen waaruit de broodverbeteraarstof aminozuur L-cysteïne wordt gehaald. Logischerwijs (bijna) dat dit veel, heel veel emoties losmaakte.