Een witte kerst kunnen we dit jaar wel vergeten. Weerman Reinier van den Berg schrijft zelfs dat de winter ‘compleet de weg kwijt’ is. Volgens hem lijkt deze winter meer op een langdurige herfst en wordt het de komende dagen alleen nog maar gekker, met temperaturen van 15 graden in zicht. En dat betekent weer nieuwe warmterecords die gebroken zullen worden.

Overigens komt het KNMI vandaag met het nieuws dat een witte kerst ook minder vaak voorkomt dan we misschien denken. Volgens het instituut zijn er sinds 1901 ‘slechts’ 8 witte kersten geteld. Tussen 1981 en 2009 moesten we maar liefst 27 jaar lang kerst vieren zonder sneeuw. Nu worden er wel heel strenge regels gehanteerd voor de definitie witte kerst. Het moet beide kerstdagen volledig wit bedekt zijn bij het meetstation in De Bilt.

Maar winter of niet, de Vereniging Friesche Elfsteden is druk bezig met de organisatie van de eventuele Tocht der Tochten. Er is besloten dat bij een volgende editie 90% van de inschrijvers de tocht mogen rijden. Vorig jaar werd nog uitgegaan van een maximum van 24.000 rijders, maar verfijning van de draaiboeken en aanvullende voorzieningen op de route maken nu 27.000 deelnemers bij de inschrijving mogelijk.

#tegendebakker: Wat freelancers wel horen maar bakkers nooit

ZZP’ers komen vandaag in actie op Twitter. Journaliste Franka Hummels lanceerde vanochtend de hashtag #tegendebakker. Want ZZP’ers krijgen vaak hele rare dingen te horen, die je niet tegen de bakker zegt maar blijkbaar wel tegen freelancers.

Twitter doelwit van hackers

Twitter is het doelwit geweest van hackers, waarschijnlijk in opdracht van een overheidsinstantie. Dat laat het bedrijf weten aan de Financial Times. De hackers hadden het gemunt op telefoonnummers, e-mailadressen en IP-adressen van gebruikers.

De gebruikers wiens gegevens gehackt zijn hebben een waarschuwingsmail gekregen. Volgens Twitter gaat het om een kleine groep gebruikers en wordt de zaak nog onderzocht.

Onder meer onderzoeksjournalisten en beveiligingsbedrijven melden op Twitter dat ze een mail van het bedrijf hebben ontvangen met een waarschuwing. Vaak komen hackaanvallen met overheidssteun uit landen als China, Rusland of Noord-Korea.

Jan de Hoop geeft tips ‘zelfs als je een meisje bent’

RTL Ontbijtnieuwslezer Jan de Hoop haalde de woede van enkele vrouwen over zich heen. Dat had niks met zijn gezellige kersttrui te maken die hij vanochtend aanhad en waar hij even trending mee was. Maar het kwam door een tweet die hij de wereld instuurde als reclame voor het bedrijf dat hij samen met zijn man heeft. Hij twitterde:

Wie op de link klikt ziet de tekst:

We zien het dagelijks op onze trainingen: volwassen vrouwen die zich als kleine meisjes gedragen.

Dit is hoe ze aan het begin van de dag een presentatie houden: ze glimlachen overdreven vaak, ze staan te wiebelen, ze friemelen aan hun haar en ze vermijden oogcontact met het publiek. Met een poppenstemmetje razen ze door hun tekst, zonder één punt te zetten. Ze gebruiken nietszeggende woorden als: eigenlijk, best wel, zeg maar, geloof ik.

Dames, jullie doen jezelf tekort.

Het is de hoogste tijd voor een presentatie met autoriteit. Een presentatie die respect afdwingt.

Behalve over het woord ‘meisje’ vallen mensen over het woord ‘zelfs’. Er zijn genoeg mannen die ook geen presentaties kunnen geven en die worden ook geen jongetje genoemd. Waarom zo de nadruk op vrouwen in deze advertentie voor presentatie-training? En verder is het nooit goed. Of, zoals Babette van Veen het verwoordt: