Je kunt er eigenlijk ieder jaar weer de klok gelijk op zetten: een glunderende Frits Wester die met vertrouwelijke Miljoenennota informatie voor de camera zwaait. Ook dit jaar is het RTL weer gelukt om gelekte informatie voor Prinsjesdag naar buiten te brengen. Geenstijl weet wel hoe het zit met dat lek, schrijven ze

'VVD PR-chef en voormalig RTL-medewerker en Kees Berghuis, heeft alle nauwkeurig voorgekookte feelgood quotes uit de Prinsjesdagstukken op een A4'tje naar Pieter Klein gemaild'.

Om 13.00 uur maakte Frits Wester op de zender RTLZ het strategiedocument bekend van hoe het kabinet de boodschap gaat verkondigen dinsdag. ‘We moeten nuchter blijven’ is het credo. Maar nuchter of niet, uiteraard is niet iedereen blij met dit nieuwe lek. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt bijvoorbeeld. Die twittert gefrustreerd:

“RTL heeft ongeveer de hele miljoenennota. Wij mogen hem vanaf 3 uur onder embargo lezen, want geheim....”

en

“Vanmiddag ga ik dus niet naar Den Haag om vertrouwelijk miljoenennota te halen”.

Koning ‘moppert’ op mobieltjes

Maakte hij nu een grapje, of meende hij het? Koning Willem-Alexander kreeg in ieder geval de lachers op zijn hand toen hij gisteren bij een werkbezoek op een school in Limburg een opmerking maakte over alle smartphones die leerlingen omhoog hielden om hem te filmen en te fotograferen. Hij kwam met een telefoon voor zijn hoofd aanlopen en stak zijn tong uit.

,,Zo ziet dat eruit", zei hij, waarna nog een serieuze boodschap volgde: “Kijk elkaar eens in de ogen. Dat is veel leuker."  

Zijn moeder, Prinses Beatrix heft in het verleden al eens iets soortgelijks gezegd. In haar kersttoespraak van 2009 waarschuwde ze voor de gevaren van nieuwe media, waardoor de samenleving individualistischer zou worden. De toenamlig koningin riep toen op tot écht contact en naastenliefde.

Saillant detail: de Koning hield zijn smartphone HORIZONTAAL! Zou hij zich dan toch iets hebben aangetrokken van de kritiek op het filmpje van Amalia’s eerste schooldag dat hij met zijn telefoon VERTICAAL had gefilmd?

Take Me To Church briljant gecoverd

Niets laat je makkelijker mooie muziek ontdekken dan het internet. Een fragment uit een ochtendshow van BBC radio deze week wordt op dit moment veel gedeeld. Zangeres Demi Lovato was woensdag te gast bij BBC Radio 1 en coverde daar de hit van zanger Hozier: Take Me To Church. En hoe! Het fragment is inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken.

9/11 Hoe Michael Jackson, Liz Taylor en Marlon Brando op de vlucht sloegen in een huurauto

Het is 11 september en dat betekent veel terugblikken op de gebeurtenissen in de VS 14 jaar geleden. Een opvallend verhaal van die dag, dat maar bij weinig mensen bekend is, wordt veel gedeeld op social media. Het gaat over Michael Jackson, Elizabeth Taylor en Marlon Brando. Het drietal was in New York op het moment van de aanslagen op de Twin Towers. Jackson had beide steracteurs uitgenodigd omdat hij een concertreeks gaf in The Madison Square Garden. Maar na de aanslagen werd al het vliegverkeer stilgelegd. Volgens de voormalig P.A. van Liz Taylor wilden de sterren echter zo snel mogelijk New York verlaten. En dus vertrokken ze halsoverkop in een eenvoudige huurauto. Wat volgde was een bizarre roadtrip van meer dan 800 km, waarbij naar verluid Marlon Brando bij ieder tankstation en fastfoodrestaurant wilde stoppen om te eten. Dit tot ongenoegen van Jackson en Taylor. De rit eindigde in Ohio, waar er toch een vliegtuig naar Los Angeles gepakt kon worden.

Een goed verhaal als dit moet je nooit kapot checken, maar toch is er een ander voormalig medewerker van Liz Taylor die het verhaal ontkracht. Taylor zou niet zijn gevlucht, maar kaarsen hebben aangestoken in een New Yorkse kerk waar ze de hele verdere dag zou hebben zitten bidden voor de slachtoffers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.