Met tien aanhoudingen van terreurverdachten in België, Nederland en Duitsland denken politie en justitie vandaag een terreurnetwerk te hebben opgerold. De arrestanten zouden van plan zijn geweest doelen in België aan te vallen.

De politie heeft in Amsterdam 3 jonge mannen opgepakt. De aanhoudingen volgen op een langer lopend onderzoek naar mogelijke aanvallen op België. De verdachten zouden bij een internationale jihadistische groepering horen die gebruikt maakte van de website Ansar Al Mujahideen om geld in te zamelen voor extremistische doeleinden en zijn van Marokkaanse en Tsjetsjeense komaf. EenVandaag doet verslag vanuit België.

Voor Nederland hebben de aanhoudingen volgens de autoriteiten vooralsnog geen gevolgen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zegt op de hoogte te zijn maar dat de aanhoudingen geen aanleiding vormen het dreigingsniveau in Nederland te verhogen.

De drie vermoedelijke terroristen die in Nederland zijn opgepakt, zijn 25, 26 en 28 jaar en komen uit Amsterdam. België heeft Nederland gevraagd hen over te leveren. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam zal deze procedure afhandelen, laat het landelijk parket in Rotterdam weten.

Terreurverdachten opgepakt

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.