De beurskoersen zijn bezig aan wat beleggers noemen: ‘een mooie rit’. De AEX breekt waarschijnlijk deze week door de 400 puntengrens, de hoogste stand sinds ruim vijf jaar.

De Dow Jones boekte vorige week zelfs een record door voor het eerst boven de 16.000 punten te eindigen. Het aantrekken van de beurskoersen is een belangrijke, voorspellende indicator voor de aantrekkende economie. 

Hoe kan het dat de beurzen het zo goed doen? Wordt beleggen, na jaren van tegenvallende rendementen, weer aantrekkelijker? En hoeveel risico zijn beleggers bereid te nemen?

In EenVandaag interviews met een beginnend belegger, een beleggingstrainer en een beursanalist.

De Stand van Nederland is een economische barometer van de Nederlandse economie en is ontwikkeld door Z24 in samenwerking met EenVandaag. Er worden zeer actuele cijfers gebruikt, zoals autoverkopen en elektriciteitsverbruik. De barometer voorspelt de economische groei of krimp in de lopende én de komende maand.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.