Een voetbalclub kan niet zonder sponsors. Dat geldt ook voor Olympia'18 uit Boxmeer. Hoewel sponsors de club trouw willen blijven, is het voor sommige onzeker of ze door kunnen gaan. We spraken drie van hen.

Hoofdsponsor van Olympia'18, Maurice van Neerven, heeft het zwaar. De naam van zijn sportwinkel staat op de shirts van het eerste elftal, op reclameborden langs het veld en op de vlaggen er rondom. Dat is niet gratis - er staat een fiks bedrag tegenover. Van Neerven is zijn club erg trouw, maar tijden veranderen. Ook voor Maurice.

'Hoelang houdt deze ellende aan?'

De ondernemer runt al 25 jaar een sportzaak, "een gezond bedrijf met vet op de botten", aldus de trotse eigenaar. "Maar dit is een rare periode. Voorheen betekende ondernemen winst maken, maar dat is niet meer. Ik denk dat we de eerste twee á drie jaar niet meer op het oude niveau komen. Ik hoop van harte dat ik Olympia '18 kan blijven sponsoren, maar ik heb geen idee of ik het financieel ga redden. Hoelang houdt deze ellende nog aan?"

Er zijn minder klanten in de sportwinkel. "Het enige positieve is dat klanten geduldiger en vriendelijker zijn", merkt hij. Verder vindt hij het een drama. "Er is veel minder werk. Normaal gesproken loopt er zeven man personeel rond, nu is er werk voor twee. Ik heb de openingstijden ook maar aangepast. Toch heb ik me nog nooit zo strijdbaar gevoeld als nu. Ik heb deze zaak al 25 jaar, die laat ik niet zomaar uit mijn handen vallen. Daar vecht ik voor."

Lees ook

'Ik blijf zeker sponsoren'

Olympia '18-sponsor Richard de Wit begeleidt normaal gesproken echtscheidingen vanuit zijn praktijk aan huis, maar nu even niet. "Veel zaken zijn uitgesteld tot we weer mensen kunnen ontvangen in de praktijk. Dat is in veel gevallen nodig." De consulten die nog wel doorgaan vinden plaats in de avonduren, want overdag zorgen Richard en zijn vrouw voor hun zes kinderen.

Richard blijft de club zeker sponsoren, zegt hij. "We sponsoren niet voor een enorm bedrag en ik wil graag dat kinderen die willen sporten het beter hebben dan ik vroeger."

Richard de Wit, sponsor
Bron: EenVandaag
Richard de Wit, sponsor

'Sport is belangrijk'

Ook fysiotherapeut Vincent Maassen is sponsor van de voetbalclub. Omdat hij een 'contactberoep' uitoefent, lag zijn werk grotendeels stil. Inmiddels mag hij weer geleidelijk aan gaan werken, met mondkapjes en handschoenen. "Het is heel onwerkelijk", vindt hij. "Veel cliënten blijven uit voorzorg weg. We hebben dan wel de mondkapjes, maar mensen zijn toch huiverig." De omzet van zijn fysiopraktijk is fors gekelderd.

Vincent Maassen is niet alleen als sponsor betrokken bij Olympia'18. Een van de fysiotherapeuten in zijn praktijk houdt een spreekuur op de club. Zelf is hij sinds de oprichting lid van de businessclub. "We sponsoren in de breedte, dus niet alleen het eerste elftal. Sport is belangrijk en het is een hechte, leuke club. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij."

Vincent Maarssen, sponsor
Bron: EenVandaag
Vincent Maarssen, sponsor
info

We volgen voetbalclub Olympia'18 uit Boxmeer tijdens de coronacrisis. Hoe worden de leden en sponsors van Olympia'18 in hun dagelijks leven door de crisis geraakt? In een serie verhalen lees je wat de de impact van corona op hun leven is.

Lees ook

De sponsoren van Olympia'18 blijven de club trouw, zolang het kan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.