Na zes jaar van economische crisis is Nederland somber geworden. De werkloosheid liep hoog op, het regende faillissementen, en iedereen heeft de broekriem flink moeten aanhalen. Maar ondanks de vele negatieve berichten, behoren we nog steeds tot de top van de wereld.

In EenVandaag feiten en cijfers over de successen van de BV Nederland. Onze vaste economisch commentator Martin Visser, financieel journalist bij De Telegraaf, licht toe hoe Nederland er nu, en met het oog op de komende jaren, voor staat. Het Opiniepanel peilde onder de leden van het panel hoe zij de economische toekomst van Nederland zien. Hoe zit het met het economische zelfvertrouwen van de Nederlanders? 

Nederland gaat als startup-hotspot misschien wel een toekomst tegemoet met een hoop nieuwe exportproducten. We bezoeken twee jonge bedrijven, Fortified Food Coatings en Rose BV, die innovatieve producten op de markt willen brengen. Daarnaast Nederlands succes in het buitenland: hoe bereikten automatische deuren expert Boon Edam en 's werelds grootste fabrikant van kerkklokken, Royal Eijsbouts, de wereldtop?