Alle Leidse scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs zijn maandag gesloten, na een anonieme dreiging via internet. De politie kreeg gisteren een melding binnen over een mogelijke 'schoolshooting' op zeer korte termijn in Leiden. 

Omdat het onduidelijk was welke school het doelwit zou zijn, werd besloten om alle scholen binnen het voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs tijdelijk te sluiten. De politie bewaakt vanaf zeven uur in de ochtend een aantal scholen in de stad. 

Het is onduidelijk welke school het doelwit zou zijn. De politie in Zürich pikte als eerste het anonieme bericht op. 'De gemeente, politie en Openbaar Ministerie nemen de zaak zeer serieus', maakte de politie zondagavond bekend. Leerlingen en ouders worden op de hoogte gehouden. 

update
clock 22-04-2013 11:53

'Arrestatie voor Leidse bedreigingen'

Er is een ex-leerling van Wassenaarse school aangehouden wegens Leidse bedreigingen, meldt Telegraaf-journalist Bart Mos op Twitter.

update
clock 22-04-2013 12:09

Politie bevestigt aanhouding

De politie heeft een verdacht gearresteerd voor het dreigen met een schietpartij in Leiden. De jongen zat tot oktober 2011 op The British School in Voorschoten. Hij is toen van school gestuurd wegens enkele incidenten.