Er zijn opnieuw zorgen over de telefoons van Samsung. In 2016 ontploften de accu's van verschillende Galaxy Note 7-toestellen, en nu lijkt er een probleem te zijn met de nieuwe Galaxy Note 9. Een Amerikaanse makelaar klaagt Samsung aan omdat er ineens dikke rook uit haar toestel kwam.

Makelaar Diane Chung uit New York stond op 3 september op haar werk in de lift.  Ze merkte dat er een fluitend en piepend geluid uit haar handtas kwam, gevolgd door rook. Het bleek haar oververhitte nieuwe Galaxy Note 9 te zijn. Chung brandde haar vingers terwijl ze haar telefoon uit haar tas gooide. In paniek wist ze de lift te stoppen

Rechtszaak

Chung spant een zaak aan, omdat ze veel schade heeft geleden door het voorval. Daarnaast stond ze naar eigen zeggen 'doodsangsten uit', alleen in een lift met een brandende telefoon in haar tas. Volgens Samsung is het verhaal van Chung uniek. Het bedrijf zegt geen enkele andere klacht over de accu van de Note 9 te hebben gekregen. Wel gaan ze de zaak onderzoeken.

Na het accu-debakel in 2016 beloofde Samsung elke batterij die de fabriek verlaat op acht cruciale punten te controleren. "De batterij in de Galaxy Note 9 is veiliger dan ooit", zegt DJ Koh, de baas van de mobiele tak van Samsung. Ondanks veiligheidsmaatregelen, loopt elk toestel met een batterij in bepaalde mate het gevaar om in brand te vliegen. In januari vlogen twee iPhones in brand in Apple Stores in Madrid en Zurich.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.