De Hubble hangt 20 jaar boven ons, en na een haperende start heeft de telescoop geweldige resultaten geboekt. De grote 'verrekijker' moest eigenlijk al met pensioen, maar hij is onlangs opnieuw ge-upgrade en kan weer vijf jaar mee. In EenVandaag een blik op de Hubble met journalist Govert Schilling en dr. Walter Jaffe, hij heeft ooit meegeschreven aan de software van de telescoop.

De sterrenkunde is door de schat aan informatie en spectaculaire beelden volledig veranderd van een wat obscure tak van wetenschap in een visueel zeer aantrekkelijke. In Amsterdam is er zelfs een wetenschappelijke kunstexpositie van prachtige Hubblefoto’s gemaakt en daar spreken we Nederlands bekendste sterrenkunde-journalist Govert Schilling. Daarnaast spreken we met Dr Walter Jaffe van de Sterrewacht Leiden. Hij deed veel waarnemingen met de Hubble, ook schreef hij mee aan de software van de telescoop.

Adres van de expositie van de Hubble foto's:

Huis Marseille

Keizersgracht 401

Amsterdam

www.huismarseille.nl

Created with flickr slideshow.

Ruimtetelescoop Hubble viert 20e verjaardag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.