Het stel Tom en Maaike trouwde bij Kasteel Duurstede, maar dat eindigde niet zoals gepland. Voor het 'bezorgen' van de trouwringen op het moment suprême hadden zij een roofvogel besteld. Die zeearend was precies op het juiste moment ter plaatse, maar helaas wel zonder ringen. Grote consternatie, wat inmiddels geleid heeft tot een via sociale media gestarte zoekactie.

De gemeente Wijk bij Duurstede helpt het kersverse echtpaar mee in en heeft op Twitter een bericht geplaatst waarmee inwoners van de gemeente wordt opgeroepen mee te zoeken naar de verloren ringen.

Aan de oproep is massaal gehoor gegeven en tientallen mensen met en zonder metaaldetectoren zijn op zoek gegaan naar de trouwsieraden, die ook nog eens van opa en oma waren. Tot op heden zijn ze helaas nog niet teruggevonden.

'Toch een prachtige dag'

Ondanks het verlies van de ringen was het toch een prachtige dag, laten Tom en Maaike aan Editie NL weten. "Het thema was Beauty and The Beast, het kasteel zag er geweldig uit en we hebben tot diep in de nacht gefeest." Met dat thema in in hun hoofd houden ze ook nog hoop voor de ringen. "Ieder sprookje loopt goed af, dus we hopen dat van ons ook."

Afsluitend: het stel wil inmiddels wel weer gewoon terug naar hun rustige leven. Met alle media-aandacht rond hun bruiloft zijn ze wel klaar:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.