Suzanne Bosman en Kees Boonman ontvangen in Den Haag partijvoorzitter van de SP Ron Meyer, partijleider van de ondernemerspartij Hero Brinkman en PvdA Tweede Kamerlid Amma Asante. 

Het eerste uur ging voornamelijk over de campagne op dit moment en hoe de lijsttrekkers opereren. Politiek commentator Kees Boonman valt op dat Asscher op dit moment nogal zenuwachtig is. "Dat zie je bijvoorbeeld toen Asscher te gast was bij een debat georganiseerd door de krant Tubantia. Asscher zet zichzelf op 26 zetels. Dan heb je of een slechte nachtrust gehad of je bent in de war."  Janka Stoker, professor leiderschap aan de Universiteit van Groningen, stelt dat "de kiezer niet waardeert dat de PvdA heeft geregeerd. Asscher worstelt met de vraag hoe hij als leider dat enerzijds kan benadrukken en anderzijds de regeerperiode kan ontwijken."

Verder werd met initiatiefnemer van de ondernemerspartij Hero Brinkman uiteengezet waar de partij precies voor staat. "Wij zijn er voor het midden en kleinbedrijf tot 250 medewerkers. We zijn een liberale partij voor ondernemers." Kees Boonman stelt dat het voor kleine partijen, zoals die van Brinkman, moeilijk is om de Kamer in te komen. Brinkman is strijdlustig: "Als we in de Kamer komen dan blijven we daar ook omdat er altijd behoefte is aan een partij die opkomt voor ondernemers." Verder stelt Brinkman dat Wilders veel kan betekenen voor zijn achterban.

In het tweede uur een fel debat tussen Kees Boonman en PvdA Kamerlid Amma Asante over de Kamervoorzitter Khadija Arib. Volgens Boonman is de nummer twee van de partij onzichtbaar. Dat schoot Asante in het verkeerde keelgat waarop Kees het haar nog een keer uitlegde.

Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers is inmiddels ook aangeschoven en hij is benieuwd naar de opkomst van Geert Wilders in het zuiden van ons land. "Zijn de problemen echt zo groot dat veel mensen op Wilders gaan stemmen? Als historicus kijk ik ook naar het verleden en dat leert ons dat in het stemgedrag van mensen historische patronen te zien zijn. Hoe meer Wilders wordt buitengesloten hoe meer kiezers in het zuiden zich ook buitengesloten voelen en op hem gaan stemmen."

Ron Meyer, partijvoorzitter van de SP, wordt in de uitzending geconfronteerd met een uitspraak van Emile Roemer vorig jaar bij BNR. Hierin zegt Roemer dat hij Meyer heeft gevraagd overal rekening mee te houden en dat mensen uit de top moeten afwegen om het kabinet in te gaan als de SP de grootste wordt. Ook zegt Roemer dat hij mensen Als Meyer dan hard nodig heeft in de kamerfractie. Roemer eindigt met te zeggen dat ze beiden niet samen in de kamerbankjes gaan zitten." Meyer zegt partijvoorzitter te zijn en alle opties open te houden. "Je kunt één keer een lijst samenstellen en dat ga je dan niet kort voor de verkiezingen veranderen."