Nederland kiest en het is nog nooit zo spannend geweest. Maanden hebben de politieke partijen geprobeerd stemmen te winnen en nu moet het gebeuren. Vandaag schuift PvdA Kamervoorzitter Khadija Arib aan in het politiek café van EenVandaag Radio. Vanuit café Schlemmer in Den Haag praten presentator Suzanne Bosman en politiek commentator Kees Boonman je bij over alles wat er vandaag speelt rondom de verkiezingen.

Met debatdeskundige Gijs Weenink blikken we terug op de afgelopen campagne. Wie deed het goed, wie niet en wat zijn de consequenties?

Daarnaast schuift Kamervoorzitter Khadija Arib aan. Met haar praten we over de belangrijke dag van vandaag, namelijk het belang van stemmen.

Ook is de nummer 11 op de lijst van het CDA, Anne Kuik, te gast. Ze was tot voor kort raadslid in Groningen en komt waarschijnlijk als nieuw Kamerlid voor het CDA in Den Haag te werken. Wat staat haar te wachten?

Gijs Weenink van de Debat Academie en Erik van Bruggen van de BkB academie praten over de verkiezingscampagne van de partijen.

En met vaste gast en cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers plaatsen we de politieke actualiteit in historisch perspectief.

Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel praat over de laatste onderzoeken.

Het politiek café van EenVandaag Radio van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je bent meer dan welkom om de uitzending mee te beleven in Café Schlemmer in Den Haag.

Luister hier uur één terug:

Luister hier uur twee terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.