René van Brakel is per 1 februari 2017 de nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag (AVROTROS). Hij zal in deze functie leiding geven aan het televisieprogramma EenVandaag en Radio EenVandaag. Van Brakel werkte hiervoor als chef eindredactie van NOS Nieuws en als nieuwslezer van het NOS Journaal.

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is blij met de komst van Van Brakel: “René is een doorgewinterd journalist, die zijn sporen in de journalistiek verdiend heeft. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen nieuws en actualiteiten op verschillende platforms toegankelijk te kunnen maken voor een breed publiek. Daarmee past René bij uitstek bij het multimediale programma dat EenVandaag in de jaren is geworden”.

René van Brakel: “Als hoofdredacteur van EenVandaag mag ik richting geven aan één van de belangrijkste nieuwsrubrieken van Nederland. Het is een mooie uitdaging en eer om met EenVandaag in een tijd van maatschappelijke fragmentatie ook in de toekomst een breed publiek te blijven bereiken”.

Over EenVandaag

EenVandaag wordt van maandag tot en met zaterdag om 18.15 uur uitgezonden op NPO 1. Het programma maakt nieuws en actualiteiten toegankelijk voor een breed publiek met een gemiddeld kijkersaantal van 1,1 miljoen.

Uniek is het EenVandaag Opiniepanel. Hierin spreken 50.000 leden zich uit over een breed scala aan actuele kwesties in de samenleving. De uitslagen van het opinieonderzoek worden regelmatig gepresenteerd in de tv- en radio-uitzending. Radio EenVandaag zendt op werkdagen uit tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.