De registratie van verkeersongevallen op de Nederlandse wegen is belabberd. Alleen ongevallen met dodelijke afloop worden bijgehouden, maar niet waar deze exact hebben plaatsgevonden. In de statistieken worden de ongevallen met een tragische afloop gerangschikt onder 130 km/u wegen óf 60 km/u wegen. Dat moet anders, vinden zowel de ANWB als D66 en VVD. 

Pas als je weet waar exact botsingen gebeuren, denk hierbij aan een te scherpe bocht of een onoverzichtelijk kruispunt, kun je doelgericht aan een veiliger verkeersnet werken. D66-Kamerlid Salima Belhaj dient vandaag een motie in waarin ze eist dat minister Schultz van Infrastructuur maatregelen neemt om een nauwkeurige registratie in stellen.

Directeur Smith van de ANWB is zelfs van mening dat ook kleine ongelukjes met alleen maar blikschade geregistreerd moeten worden. Het is volgens de ANWB en D66 pure noodzaak om het aantal doden in het verkeer -dat vorig jaar sinds enige tijd weer is toegenomen- terug te dringen.     

In Radio EenVandaag besteden we aandacht aan de registratie van verkeersslachtoffers. Vandaag met de volgende stelling:

Heeft u ook een gevaarlijk kruispunt in de buurt en wat wordt er gedaan om dat veiliger te maken?   

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.