Agnes Jongerius, al zes jaar de voorvrouw van de FNV, bevindt zich in zwaar weer. In 2009 werd ze nog uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland en was ze de ‘ware minister van Sociale Zaken’. Met succes bestreed ze toen het kabinetsvoorstel om de AOW-leeftijd van 65 naar 67 te verhogen. Twee jaar later liggen de kaarten heel anders...

Nadat de FNV vakcentrale maandag instemde met het pensioenakkoord zegden Abvakabo en Bondgenoten, de twee grootste bonden binnen de centrale, het vertrouwen in Jongerius op. Die bonden zijn het totaal niet eens met het nieuwe pensioenstelsel en de instemming van de centrale waarbij ze zijn aangesloten.

Het lukte Jongerius niet om de hele FNV achter het akkoord te krijgen. Wie is deze vrouw wiens positie wankelt? Hoe heeft ze zich ontwikkeld als voorzitter en waardoor zijn zij en haar FNV in deze kritieke situatie beland?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.