Ed Nijpels, VVD-coryfee, kersvers PvdA-kamerlid Gijs van Dijk, oud-secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer en Carla van Baalen, hoogleraar parlementaire geschiedenis zijn te gast in café Schlemmer in Den Haag. Suzanne Bosman presenteert het Politiek Café.

Met Jaap de Hoop Scheffer hebben we het over de NAVO-top in Brussel. Hoe zal Bert Koenders daar omgaan met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken en hoe wordt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontvangen? 

In het eerste uur zijn parlementair historica Carla van Baalen van de Radboud Universiteit Nijmegen aan en oud-minister van Milieu Ed Nijpels van de VVD te gast. We bespreken eerdere formaties: in hoeverre kunnen de partijen leren van de geschiedenis? En waarom is het klimaat zo belangrijk  in de kabinetsformatie? 

Om 15.00 uur uur is Gijs van Dijk, nieuw PvdA-kamerlid te gast, hij maakte de overstap van vakbond FNV naar de Partij voor de Arbeid en zag zichzelf ineens in een fractie met slechts acht collega’s zitten. Hoe bevielen zijn eerste dagen hem? 

Ook schuift cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers aan, hij zag Thierry Baudet spreken in de Kamer en dus haalde Rooijakkers weer eens zijn woordenboek Latijn uit de kast. Mariëlle Koekenbier van het EenVandaag Opiniepanel vertelt over de laatste onderzoeken.

Dat en meer, vrijdag 31 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in café Schlemmer in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.