"Ik had niet voor mogelijk gehouden dat ik nu de marathon van Rotterdam ga lopen", zegt de 25-jarige Pieter Kremer.

Een korte vakantie in het Belgische Luik met vrienden eindigde in een nachtmerrie. Pieter viel hard op zijn hoofd, na een val van vijf meter van een wenteltrap. Zeven minuten lang moest hij gereanimeerd worden. "We hebben even gedacht dat het beter zou zijn als deze jongen zou komen te overlijden", zegt zijn moeder Elise. Ze wilde niet dat haar zoon 'een kasplantje' zou worden.

Marathon van Rotterdam

Het liep gelukkig anders. Hoewel Pieter een hartstilstand had gehad en drie weken in coma had gelegen, herstelde hij snel. Hij revalideerde in het Daan Theeuwes Centrum, een nieuw revalidatiecentrum voor jongeren met hersentrauma. "Artsen verbaasden zich hoe snel hij zich herstelde", zegt broer Mees.

In december schreef broer Mees zich in voor de marathon van Rotterdam. "Dat wilde ik ook wel", zei Pieter. Sindsdien trainen de broers gezamenlijk en hopen hiermee ook geld in te zamelen voor het Daan Theeuwes Centrum. "Ik vrees dat Pieter mij er uit zal lopen, ondanks zijn hersentrauma", zegt Mees lachend.

Video: Pieter vertelt over zijn heftige tijd na het ongeluk

Pieter gaat de marathon van Rotterdam lopen na een heftig ongeluk.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.