Slecht nieuws voor bierliefhebbers: vanaf komend jaar wordt een pilsje duurder. Een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld, AB InBev, zal voor zowel horeca als supermarkten een hogere prijs gaan berekenen.

Vanaf 1 januari zal de bierprijs dus lichtjes omhoog gaan. AB InBev is de brouwer achter onder andere Jupiler, Hoegaarden, Stella Artois en Corona. Of horeca-uitbaters en supermarkten de verhoging van de prijs daarna doorrekenen aan de consument, mogen ze zelf beslissen. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Twijfel bij andere brouwers

Alken-Maes, een andere grote brouwer, laat weten dat het nog onduidelijk is of bij hen ook een prijsstijging wordt doorgevoerd. "Het klopt dat wij, net zoals de andere brouwers, geconfronteerd worden met stijgende grondstofprijzen. De lange, droge en hete zomer deed de prijs van graan oplopen. Ook de prijzen van glas voor onze flessen en metaal en aluminium voor onze blikken zijn gestegen", aldus een woordvoerder.

Op sociale media wordt niet door iedereen positief gereageerd. Toch ziet deze Twitteraar nog wel een positief punt van de prijsverhoging.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.