'Doe het, anders trekken we de stekker eruit.’ Het Amerikaanse PPG zette de werknemers van het Groningse Electric Glassfiber flink onder druk. Niet verwonderlijk dat er applaus opging onder de werknemers toen het bedrijf werd verkocht aan het Japanse NEG.

PPG, een verfgigant uit Pittsburg, heeft afgelopen week een derde bod gedaan op AkzoNobel. De Amerikanen hebben 96,75 euro per aandeel over voor het Nederlandse wereldconcern. 

Misschien dat aandeelhouders blij zijn met dit aanbod, werknemers van Akzo zijn het niet. En met reden. Na een overname is de kans groot dat er werkgelegenheid verloren gaat. Bovendien is de Amerikaanse managementcultuur een heel andere dan de Nederlandse, weten de werknemers van Electric Glassfiber uit Westerbroek. Zij waren tot vorige herfst in handen van PPG.

EenVandaag spreekt met oud-PPG werknemer Jeroen van Lingen, beursanalist Corné van Zeijl en met FNV-bestuurders Joosje de Lange en Ron Vos. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.