Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de poging om Yassine Abdellaoui van het leven te beroven, denkt dat de oud-voetballer zelf niet betrokken is bij de criminele ruzie die heeft geleid tot de schietpartij.

"We hebben geen enkele aanleiding om te denken dat het slachtoffer van deze schietpartij zelf betrokken is bij dit criminele conflict", zegt de politie Amsterdam. Het is voor het eerst dat de recherche iets zegt over het onderzoek naar de liquidatiepoging.

Schutter wilde vermoedelijk zwager vermoorden

Yassine Abdellaoui werd op 6 februari neergeschoten door een nog onbekende dader, voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag haar auto geleend. "Ik kwam de sleutel terugbrengen. Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken. Toen kwam meteen bij me op: dit is voor mijn zwager", zegt Abdellaoui in een eerder interview tegen EenVandaag. "Er zijn mensen die hem op willen ruimen. Dat is bizar, niet te bevatten."

De politie Amsterdam laat nu weten deze mogelijkheid ook te onderzoeken: "We kijken naar verschillende scenario's om uit te zoeken wie het werkelijke doelwit is. Ook het verhaal van Yassine zelf wordt daarbij onderzocht."

Bed
Bron: EenVandaag
Yassine Abdellaoui in het ziekenhuis nadat hij op 6 februari werd neergeschoten.

'Blij dat politie meer duidelijkheid geeft'

"Ik ben heel blij dat de politie nu meer duidelijkheid geeft over de toedracht van deze schietpartij", zegt Abdellaoui in een eerste reactie. Zijn advocaat Sanne Schuurman zegt het volgende: "Ik hoop werkelijk dat alle mensen die Yassine na de liquidatiepoging veroordeelden, zonder dat ze wisten wat er precies aan de hand was, zich nog eens heel goed achter de oren krabben."

Lichamelijk gaat het inmiddels iets beter met de voormalig aanvaller van Willem II en NAC. "Yassine is nog steeds aan het revalideren. In zijn linkervoet heeft hij gelukkig wel weer gevoel. Maar het is onduidelijk of hij van dat been ooit weer volledig gebruik kan maken", zegt Schuurman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.