De schutter die meerdere kogels heeft afgevuurd op Yassine Abdellaoui, wilde eigenlijk zijn zwager vermoorden. Dat zegt de oud-voetballer in een interview met EenVandaag.

Abdellaoui werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag haar auto geleend. "Ik kwam de sleutel terugbrengen. Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken. Toen kwam meteen bij me op: dit is voor mijn zwager", zegt Abdellaoui. "Er zijn mensen die hem op willen ruimen. Dat is bizar, niet te bevatten."

Slachtoffer van vergissing

Yassine Abdellaoui is er zeker van dat hij slachtoffer is van een vergissing."Ik denk niet dat ze mij wilden opruimen. Alle feiten en omstandigheden leiden daar niet toe. Ik ben daar nooit rond die tijd. Ik heb nooit eerder hun auto geleend. Ze moeten hebben gedacht dat ik hem was."

Het werkelijke doelwit van de mislukte liquidatie was z'n eigen zwager, vertelt Abdellaoui in het ziekenhuis. "Ik had geen signalen dat hij in de zware criminaliteit zit. Hij zal op allerlei manieren zijn geld verdienen. Maar ik heb nooit het idee gehad dat als je daar aan de deur staat, dat er dan op je kan worden geschoten."

Een woordvoerder van de politie in Amsterdam laat in een reactie het volgende weten: "We sluiten het scenario dat iemand anders het doelwit was van deze schietpartij niet uit. Het is alleen te vroeg om nu al conclusies te trekken."

Audio: Oud-voetballer Abdellaoui over schietpartij: 'De kogels waren bedoeld voor mijn zwager'

5 of 6 keer geschoten

Ruim een week na de schietpartij ligt Abdellaoui nog steeds gewond in het ziekenhuis. Vooral zijn goede linkerbeen is flink geraakt. "Er is 5 of 6 keer geschoten. Ik ben in mijn onderbeen geraakt. Het bot is daar losgekomen van m'n scheenbeen. Met een handdoek uit mijn sporttas heb ik geprobeerd het bloed op mijn been te deppen. Maar een van mijn bloedvaten is onherstelbaar beschadigd."

Het zwaargehavende been van Abdellaoui
Bron: EenVandaag

Lang revalideren

Op dit moment heeft Abdellaoui nog geen gevoel in zijn linkerbeen. Sowieso zal hij nog lang moeten revalideren. "Ik ben gewoon heel blij dat ik nog leef. Aan de ene kant ben je blij dat je er nog bent en kun je de pijn wel verdragen. Aan de andere kant weet je dat er weer over je wordt gepraat en geroddeld. Tja, dat krijg je er dan gewoon even bij." Het is nog maar de vraag of hij ooit weer zal kunnen voetballen.

Yassine Abdellaoui speelde van 1992 tot 2004 bij Willem II, NAC, De Graafschap en andere clubs. Met een andere oud-voetballer werd hij verdacht van het witwassen van drugsgeld. Maar na een jarenlange procedure werd Abdellaoui hiervan volledig vrijgesproken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.