Steeds meer meisjes kiezen voor een technische richting of opleiding. Het aantal vrouwen dat daarna ook daadwerkelijk in de techniek aan de slag gaat, blijft echter achter. Voor hoger opgeleiden geldt dat slechts 22% van de technisch geschoolde vrouwen uiteindelijk in de techniek werkt, wat betreft middelbaar opgeleide vrouwen is dit zelfs maar zestien procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

“Nederland loopt verschrikkelijk achter op het buitenland", aldus Cocky Booij. Zij is directeur van VHTO, een landelijk expertisebureau dat zich speciaal richt op het vergroten van het aantal vrouwen in de technische beroepen. De lekkende pijplijn noemt ze het. “Bij elk keuzemoment verliezen we meisjes. Of het nu gaat om het kiezen van een profiel op de middelbare school, een studie of uiteindelijk een baan. Dat zijn allemaal momenten waarop meisjes en vrouwen voor iets anders kiezen dan de techniek.” Op dit moment is 87% van de werknemers in de techniek man.

‘Ik weet niet wat ik nog kan doen om vrouwen aan te trekken’

Ook bedrijven worstelen met het tekort aan vrouwen. “Wij hebben echt ons best gedaan", aldus directeur Aad Reuring van Reurings Precisie Plaatwerk. “We hebben meegedaan aan een speciale girlsday. We hebben vmbo-scholen gemotiveerd om met hun leerlingen langs te komen.” Maar nog steeds werken er geen vrouwen bij Reurings bedrijf. “Ik weet niet wat ik nog zou kunnen doen om vrouwen aan te trekken.”

Als reden voor het vertrek uit de technische sector wordt vaak aangevoerd dat vrouwen, als ze ouder worden en kinderen krijgen graag deeltijd willen werken. Iets dat nog niet zo gangbaar is in de techniek als in andere sectoren. Volgens Reuring kan dat voor zijn lasbedrijf het bezwaar niet zijn. “Wij draaien ploegendiensten, en dat is juist makkelijk om te combineren met een gezin.”

Meer meisjes kiezen voor technisch profiel

Toch lijken de campagnes om vrouwen en meisjes voor techniek te interesseren niet helemaal voor niets geweest. De interesse onder meisjes op de middelbare scholen voor technische profielen neemt toe.

Het aantal meisjes op havo/vwo dat voor technische profielen kiest stijgt, alleen op het vmbo stijgt het aantal nog nauwelijks.
Bron: CBS.

Alleen op het vmbo stijgt het aantal meisjes dat voor de technische richting kiest nog nauwelijks. Volgens Cocky Booij heeft dat te maken met het vroege moment waarop meisjes daar voor een keuze staan. “Die meisjes zijn vaak überhaupt nog niet in contact geweest met techniek. Het is aan ons om daar nu iets aan te doen.” De VHTO heeft vrouwen die in de techniek werken aangetrokken om als een soort rolmodel te fungeren voor jongere techniekstudentes.

Tekort aan technici

Volgens werkgeverorganisatie FME is het met name belangrijk om de vrouwelijke techniekstudentes binnenboord te houden voor de techniek, omdat er een enorm tekort is aan technici. Begin 2018 waren er meer dan 60.000 vacatures in de techniek, blijkt uit cijfers van het techniekpact. De FME gaat met haar leden in gesprek om te kijken wat bedrijven kunnen doen om ervoor te zorgen dat vrouwen de technieksector niet verlaten.

Volgens het CBS gaan technisch opgeleide vrouwen in plaats van in de techniek, werken in de detailhandel of als administratief medewerker. Hoger opgeleide technisch geschoolde vrouwen worden vaak laborant of bedrijfskundige.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.