Een vuile bom, tot ontploffing gebracht door terroristen. Dat is de grote angst van de Amerikaanse president Barack Obama. En dat is ook de reden voor hem om voor de derde keer een top te organiseren, volgende week in Den Haag.

De Nuclear Security Summit heeft als doel landen afspraken te laten maken over de beheersing en beperking van nucleair afval. Afval dat anders in handen zou kunnen vallen van terroristen.

En die angst is volgens experts terecht. Want meerdere malen is gebleken dat leden van Al Qaida maar wat graag radio-actief materiaal in handen willen te krijgen.

In EenVandaag een interview met de Amerikaanse hoogleraar en expert op het gebied van nucleair terrorisme, Graham Allison. En een gesprek met oud-directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst generaal-majoor buiten dienst Pieter Cobelens.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.