Op social media gaat het vandaag weer over de nationale ombudsman Reinier van Zutphen. De Volkskrant onthulde vanochtend dat hij informatie heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer, over het niet verlengen van de termijn van kinderombudsman Marc Dullaert.

Hij had het plan om Dullaert voor te dragen voor een termijn van zes jaar mits de kinderombudsman een geheime ontslagbrief zou tekenen die garandeerde dat hij binnen een jaar zou vertrekken. Dat heeft Dullaert geweigerd. Ook heeft Van Zutphen zijn vergaande reoganisatie-plannen in eerste instantie tegenover de Tweede Kamer verzwegen.

Nu zwelt de kritiek op Van Zutphen aan. Hoogleraar jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren twittert: 

Deze informatie is voor veel mensen de reden om vandaag aandacht te vragen voor de petitie #ontslavanZutphen, die inmiddels door zo’n 4200 mensen is ondertekend. Deze bestaat dus naast de petitie #dullaertmoetblijven. Meer dan 40.000 mensen hebben deze ondertekend.

Waar gaat het over vandaag op internet en sociale media, in de kranten en op radio en tv? EenVandaag selecteert elke werkdag uit die stroom feiten, beelden en meningen de belangrijkste Nieuwstrend.

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.