Kinderombudsman Marc Dullaert moet per 1 april vertrekken, meldt de Volkskrant vandaag. Zijn baas, de nationale ombudsman Reinier van Zutphen, zal Dullaert niet voordragen voor herbenoeming.

Dat kwam als een verrassing en veel mensen reageerden verontwaardigd. Op Twitter werd Dullaert zelfs trending met onder andere de hashtag #Dullaertmoetblijven. Veel artsen en zorg- en jeugdinstellingen reageerden. Zo ook hoogleraar Kinder- en jeugdpsychiatrie Rob Vermeiren.

In 2011 trad Dullaert aan als kinderombudsman. Sinds oktober vorig jaar is hij ook voorzitter van de Europese koepel van Kinderrechtencommissarissen (het ENOC). Ook deze functie moet Dullaert naast zich neerleggen. Alle internationale optredens worden afgezegd. Het ENOC liet weten 'zeer verbaasd en teleurgesteld' te zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.