De grootste vrienden van de radio zijn geen vrienden meer. De breuk tussen Qmusic DJ’s Mattie Valk en Wietze de Jager is vandaag het gesprek van de dag. Opeens is de samenwerking over.

Een paar weken geleden vierden ze nog dat ze samen al 5 jaar een programma maken. Dat deden ze door een week lang aan elkaar vastgeboeid te zitten. In diezelfde periode kwamen de eerste geruchten naar buiten dat ze een overstap zouden maken naar Sky Radio voor een nieuwe ochtendshow. Zelf ontkenden ze dat die week echter tegenover Jeroen Pauw in alle toonaarden.

Maar Mattie besloot toch bij Qmusic te blijven. Hij onderhandelde er voor zichzelf 6 ton en een Tesla uit, achter de rug van Wietze om. En dat zette kwaad bloed. Wietze stuurde een boze mail die vervolgens gelekt werd aan de media.

De brief is een hele lap tekst vol emotie, maar de essentie is dat Wietze zich bedonderd voelt door zijn vriend en collega. En veel mensen op social media steunen hem vandaag.

Sjors Fröhlich, tegenwoordig hoofdredacteur van BNR, maar ooit samen met Peter Plaijsier  onderdeel van het radioduo The Magic Friends, steekt beiden een hart onder de riem door te laten weten dat er écht een leven is na een radioduo. Ze zijn natuurlijk niet het eerste radioduo dat uit elkaar gaat.

Dat doet denken aan het verleden. Het meest legendarische duo van de Nederlandse radio was misschien wel Curry en Van Inkel. Het programma hield echter in 1987 na 3 jaar op toen Adam Curry naar Amerika ging voor een overstap naar MTV. Zij gingen destijds echter in goede vriendschap uit elkaar, vertelt Jeroen van Inkel aan EenVandaag.

Zes ton en een Tesla krijgt Mattie dus bij Q-music. Is radio inderdaad nog steeds zo belangrijk en populair dat zo’n salaris te rechtvaardigen is? ‘Video killed the radiostar’ werd er al in de jaren 80 gezongen, maar radio is nog steeds heel belangrijk. Het wordt door Europeanen bijvoorbeeld als meest betrouwbare medium gezien, betrouwbaarder dan TV en internet, blijkt uit onderzoek van vorig jaar.

Sky Radio heeft vandaag laten weten dat Wietze ook alleen, dus zonder Mattie, nog steeds welkom is bij ze. Dus de kans is groot dat we hem daar binnenkort zullen horen in de ochtend.

 

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.