Er wordt de hele dag al volop getwitterd over de FIFA. Anti Blatter uiteraard en pro Prins Ali. Het verhaal van de FIFA lijkt wel op dat van een speelfilm. DJ’s Mattie en Wietse van Q-music hadden vanochtend zelfs een heuse FIFA Musical in elkaar gezet.

En ook een filmpje van Jon Stewart over de FIFA wordt veel gedeeld. Zo is hij verbaasd dat de FIFA kopstukken uitgerekend door de Zwitserse politie zijn gearresteerd.

Louis van Gaal: Teken petitie status vermist

Er is een petitie gestart om een aparte status te krijgen voor vermiste personen. Nu is het nog zo dat als er iemand vermist wordt, er geen aanspraak kan worden gemaakt op verzekeringen of nalatenschappen en achterblijvers voor grote problemen komen te staan. Louis van Gaal heeft een video oproep gedaan om het burgerinitiatief te ondertekenen.

Gerard Joling treedt op ondanks ongeluk

Zanger Gerard Joling is al de hele week trending vanwege een ongeluk begin deze week, waarbij hij een 91-jarige mevrouw, die met een rollator de weg overstak, aanreed. Zij ligt nu zwaargewond in het ziekenhuis en de vraag die het AD vandaag op de voorpagina opwerpt is of het wel kan dat Gerard vanavond gewoon met de Toppers staat te feesten tijdens een concert.

The show must go on, zo lijkt het. Ook al was Gerard volgens de politie niets te verwijten (hij reed niet te snel en er was geen sprake van alcohol in zijn bloed) toch vinden sommige mensen het ongepast. Ook het feit dat veel sterren hun medeleven uiten naar Gerard Joling in plaats van naar de gewonde mevrouw, zet kwaad bloed op Twitter.

De Telegraaf doet er nog eens een schepje bovenop en werpt de vraag op of gerard soms te druk was met zijn telefoon tijdens het rijden. Omdat vlak voordat de 112 alarmcentrale werd gebeld, er een tweet uitging via zijn account voor zijn kledingwebshop. Het is echter zeer waarschijnlijk dat dit een automatisch verstuurde tweet is, gezien het programma waarmee hij verstuurd is. En dat Gerard dus niet achter het stuur zat te twitteren toen hij de vrouw aanreed.

Kanye op Glastonbury? No way! 

Na Dolly Parton vorig jaar dacht de organisatie van het beruchte Glastonbury festival voor een nieuwe klapper te zrgen. En dat deden ze. Alleen was de respons niet helemaal wat ze er van verwacht hadden. Ze besloten voor de slotact op het hoofdpodium niemand minder dan Kanye West te boeken. De God van de popmuziek, althans, volgens hem zelf. Dat de popfestivalbezoekers daar anders over denken blijkt uit een petitie, ondertekend door maar liefst 133.000 mensen, die Kanye NIET willen zien op Glastonbury.

Organisator Emily Eavis vertelt tegenover The Guardian dat ze na het boeken van West zelfs doodsbedreigingen ontving. ,,Het was verschrikkelijk. Het is waanzinnig. Het is geen prettige wereld die we hebben geopend

Rappers zijn in Glastonbury over het algemeen niet bepaald welkom. In 2008 ontstond bijvoorbeeld ook rumoer rond de komst van Jay Z. Zijn optreden werd uiteindelijk een groot succes.