Het Britse Brexit-referendum komt steeds dichterbij. Over een ruime week gaan de Britten naar de stembus en de campagne bereikt dan ook zijn kookpunt.

De campagne rondom de Brexit beperkt zich niet tot het Verenigd Koninkrijk. In navolging van opiniemakers, politici en anderen bekent nu ook het Algemeen Dagblad kleur in de discussie rondom de mogelijke Britse exit uit de Europese Unie. Met de Union Jack over de gehele voorpagina en de tekst ‘Don’t leave me this way’, doet de krant met een vette knipoog naar het dagblad The Sun, een oproep aan de Britten om vooral tegen de Brexit te stemmen.

De krant sluit zich daarin aan bij Der Spiegel, de Duitse krant die eerder deze week een soortgelijke voorpagina printte. Het AD en Der Spiegel knipoogden met hun covers naar bekende popnummers. Dit inspireerde het Financieel Dagblad vandaag dan ook tot het publiceren van een Brexit-song top tien. Op nummer 1 ‘The Final Countdown’ van Europe:

Ondertussen woedt de campagne in GB door. Vandaag vond op de Thames een ware 'battle of the waves' plaats tussen Brexit frontman Nigel Farrage enerzijds en Bremain frontman Bob Geldof. Talloze boten voeren tegen elkaar in, in wat door Britse media de meest bizarre scene in de Brexit campagne’s tot nu toe wordt genoemd.

De voorpagina van het AD niet het enige Nederlandse tintje in de Brexit-discussie. Zo voert GeenPeil, de organisatie achter het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, actie aan de zijde van UKIP leider Nigel Farage, vóór de Brexit. Vorige week kwam ook het Centraal Planbureau met een studie waaruit blijkt dat vooral Nederland hard geraakt zal worden door een Brexit. EenVandaag maakte hier gisteren al een reportage over:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.