En weer een nieuwe trend op beauty-vlak. Als je er helemaal bij wilt horen dan doen je niet alleen aan clean eating, maar ook aan clean sleeping. Gezondheidsgoeroe Gwyneth Paltrow legt in haar nieuwste boek ‘Clean Beauty’ uit wat dat inhoudt, schrijft de New York Post

En eigenlijk (zoals met veel nieuwe trends) is het heel simpel en iets wat je oma waarschijnlijk ook al wel wist. Het komt er kort gezegd op neer dat je voldoende en met regelmaat moet slapen. Paltrow zweert erbij: “Het leven dat ik leid is niet alleen gebaseerd op clean eating maar ook op clean sleeping: tenminste 7 of 8 uur, goede, kwaliteitsslaap, en idealiter zelfs 10 uur”. 

Haar voedingscoach heeft haat namelijk uitgelegd dat slecht slapen je meer kan doen laten eten en je hormoonhuishouding in de war kan schoppen waardoor je dikker kan worden, een slecht humeur kunt krijgen, geheugenproblomen en serieuzere gezondheidsproblemen als maagzuur en een lagere weerstand. 

En daar komt nog eens bij dat je er gewoon beter uitziet als je beter slaapt, zegt ze. Heeft ze dan nog tips om beter en langer te slapen? Nou, let op: ze zweert zelf bij kussenslopen die met koper zijn geimpregneerd, voorverwarmde sokken en antibacterieel bedtextiel als bamboe of katoen die bacteriewerend zijn en hypoallergeen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.