Goed nieuws: je hoeft dit jaar niet meer de deur uit om een echte kerstboom te kopen. Geen gesleep met die boom en je auto onder de naalden, je bestelt ‘m gewoon online en de postbode komt hem dan bij je bezorgen. 

Marnix Muller verkoopt al meer dan dertig jaar kerstbomen vanaf zijn erf bij boerderij Het Geutjen, in het buitengebied van Doetinchem. Maar sinds vorig jaar kun je bij hem ook vanuit je luie stoel een kerstboom kopen in zijn webshop, schrijft het AD.  Voor maximaal drie tientjes wordt de boom aan huis bezorgd. 

“Ik ben er vorig jaar mee begonnen om te kijken hoe het gaat. Het is makkelijk voor de mensen, ze hoeven de deur niet uit”. Het klinkt als een briljant idee, toch lopen de mensen er nog niet bepaald warm voor, zegt hij. “Nee, het loopt nog niet erg storm. Ik heb er enkele tientallen via internet verkocht’’, zegt de 59-jarige Achterhoeker over zijn kerstboomwebshop. ,"Dit jaar? Eentje. Maar de grootste drukte moet nog komen, hè."

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je een ‘Charlie Brown kerstboom’ krijgt vol gaten en zonder naalden, want je zoekt ‘m zelf uit op een foto, en nadat je hem hebt besteld gaat Muller het land in om hem ter plekke voor jou om te zagen. Daarna wordt ie voor een tientje door PostNL naar je huis gestuurd. Je krijgt dan wel een boom tot 1.75, want grotere neemt PostNL helaas niet mee.