Veel ophef op social media over uitspraken van William Marlin. Volgens de president van Sint Maarten deden de Nederlandse mariniers te weinig tegen de plunderingen op zijn eiland.

De vraag die nu blijft hangen: spreekt Marlin de waarheid? Is er wel een interview geweest met NRC

Demissionair minister Plasterk zegt bij Radio1 dat de premier van Sint Maarten helemaal geen interview heeft gegeven. En daar is de premier van Sint Maarten vervolgens weer van geschrokken, want nu ontkent Marlin dat hij een interview heeft gegeven aan NRC. NRC is duidelijk; hij heeft wel degelijk een interview gegeven en dat staat ook op band.

Bewindspersonen bemoeien zich op sociale media

De verantwoordelijk minister Hennis sprak het hele verhaal tegen.

Ook generaal Rob verkerk is duidelijk. "Wat een klinkklare onzin", twittert hij.

De moeizame verhoudingen met Sint Maarten

In 1995 waren er ook spanningen met het eiland. Na orkaan Luis in dat jaar werd er op Sint-Maarten ook geklaagd over het tempo waarmee de Nederlandse hulp op gang kwam. En dat de Fransen het beter deden.

Joris Voorhoeve was destijds als minister verantwoordelijk voor de wederopbouw. Hij zei vorige week tegen de Volkskrant: ‘"Wrijvingen zijn nu eenmaal een structureel onderdeel van de relatie tussen Sint-Maarten en Nederland."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.