Een 21-jarige Nederlandse hacker is 10 juni via Roemenië uitgeleverd aan de Verenigde Staten op verdenking van grootschalige creditcardfraude. Maar over zijn uitlevering zijn nogal wat onduidelijkheden. Waar wordt David S. van beschuldigd en wat is er gebeurd in Roemenië?

Geheim agenten van de Amerikaanse Secret Service hielden David S. wekenlang in de gaten. Om hem te arresteerden lokten ze hem naar Roemenie waar hij een maand in een ondergrondse kerker verbleef, een zelfmoordpoging deed, en na herstel direct naar de VS werd gevlogen. Advocaat Bart Stapert is onthutst en verbijsterd over de handelswijze, de familie is in shock.

Vanochtend sprak internetjournalist Brenno de Winter in de TROS Nieuwsshow al over de uitlevering van David S. Het fragment kunt u hier terugluisteren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.