De afgelopen twee dagen werd het nieuws gedomineerd door de massamoord op het universiteitsterrein van Virginia Tech, Amerika. Gisteren werd bekend dat de Zuid-Koreaanse Cho Sueng-hui verantwoordelijk is voor de 33 moorden en gisterenavond vond, in het bijzijn van president Bush, een herdenkingsdienst plaats. Hoe zal het gevoel vandaag zijn? Zal men proberen de draad langzaam weer op te pakken? EénVandaag is ter plaatse en buigt zich over de nasleep van het drama.

Over de motieven van de dader is vooralsnog weinig bekend. Het lijkt erop dat de breuk met zijn vriendin een rol heeft gespeeld. Ook laten mensen die hem gekend hebben weten dat het een jongen was met nogal wat problemen. Vooral de laatste tijd zou hij moeite gehad hebben zijn woede onder controle te houden. Seung-hui beroofde zichzelf direct na het drama van het leven.

Weblog

EénVandaag verslaggeefster Floor Bremer verblijft momenteel in Amerika. Klikt u hier door voor haar weblog.

Forum

Ook vandaag kunt u voor commentaren weer terecht op ons forum over dit onderwerp.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.